تهران، دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران
info@farayandan.com
09124843263
تماس با ما

پایگاه دانشی


در این بخش هر هفته چند مطلب اضافه می‌شود و شما را با جدیدترین ایده‌ها و راهکارها در حوزه مدیریت فرایندهای کسب و کار، اتوماسیون فرایندهای کسب و کار، هوشمندسازی کسب و کار و موضوعات و مسائل مرتبط آشنا می‌کنیم.


سیستم ‌سازی چطور به کسب ‌و‌ کارها کمک می‌کند؟

سیستم ‌سازی چطور به کسب ‌و‌ کارها کمک می‌کند؟

سیستم سازی کسب و کار (Business Systemization) به معنای ایجاد و پیاده سازی سیستم ها، فرآیندها و روش های استاندارد و هماهنگ به منظور بهره‌برداری بهتر از منابع، بهبود کارایی و کیفیت،کاهش هزینه ها، کاهش خطاها و بهبود مستمر عملکرد کسب و کار است.تحقیقات نشان می‌دهد که حدود 85% از کسب و کارها هیچگونه سیستمی ندارند و کاملاً وابسته به اشخاص کلیدی سازمان هستند. این موضوع آنها را به شدت ناپایدار می‌کند بطوریکه مدت کوتاهی بعد از راه اندازی کسب و کار، دچار بحران‌های جدی می‌شوند.

سیستم سازی چیست؟

سیستم سازی چیست؟

سیستم سازی، چیزی جز ساختن یک کسب‌وکار نیست! در واقع یک کسب‌وکار برای اینکه درست کار کند، باید سیستم داشته باشد.بدون سیستم، کسب‌وکار درستی نداریم.حتی اگر همه چیز در ظاهر درست باشد، کسب‌وکار (بدون سیستم و سیستم‌سازی) ، موقتی خواهد بود.برای اینکه بخواهیم سیستم سازی را توضیح دهیم، شاید بد نباشد ابتدا به چهار راه کسب درآمد، یا چهارراه پولسازی یا چهار ربع نقدینگی که آقای رابرت کیوساکی عنوان کرده‌اند، بپردازیم:

رویه چیست و چرا سازمان شما به آن نیاز دارد؟

رویه چیست و چرا سازمان شما به آن نیاز دارد؟

قطعاً هیچکس از رویه و روال ‌های پیچیده و طولانی که باعث هدر رفت وقت و انرژی می‌شود خوشش نمی‌آید. رویه‌های پیچیده و طولانی و سیاست‌ها که شباهت زیادی به رویه‌ها دارند گاهی می‌تواند عذاب آور باشد. رویه‌های عذاب آور یا بسیار خشک و محدود کننده هستند و یا جزئیات کافی ندارند. رویه و روال ‌ها بعضی اوقات نیز می‌تواند مفید باشد. به طور مثال اگر یک روز همکارتان در محل کار حاضر نشود و شما مجبور باشید در همان روز و در زمانی محدود، لیست حقوق کارکنان سازمان را تنظیم کنید، وجود یک رویه که به خوبی نوشته شده و حاوی جزئیات مورد نیاز شما باشد خیلی خوب خواهد شد، زیرا چنین رویه‌ای به شما کمک می‌کند تا کاری که بهتان محول شده را به درستی انجام دهید.

مدیریت فرآیند کسب و کار چیست؟ و چرا برای کسب و کارها مهم است؟

مدیریت فرآیند کسب و کار چیست؟ و چرا برای کسب و کارها مهم است؟

مدیریت فرایند کسب‌ و کار (BPM) ، یک رشته سازمانی است که در آن یک شرکت یک گام به عقب برمی‌دارد و به همه ی فرآیندها به طور کلی و جداگانه نگاه می‌کند. سازمان وضعیت فعلی فرایندها را تجزیه و تحلیل می‌کند و زمینه‌های بهبود را برای ایجاد یک سازمان کارآمدتر و مؤثرتر شناسایی می‌کند. مدیریت فرآیند کسب‌وکار (BPM) نحوه ایجاد، ویرایش و تجزیه و تحلیل فرآیندهای قابل پیش بینی که هسته اصلی کسب‌وکار آن شرکت را تشکیل می‌دهد، بیان می کند.

وبینار چگونه BPM ابزاری توانمند برای تحول کسب و کارمان می شود؟

وبینار چگونه BPM ابزاری توانمند برای تحول کسب و کارمان می شود؟

اگر مدیر یک کسب و کار پیشرو هستید و یا مدیر در حوزه های سیستم ها و روش ها، تعالی سازمانی، فناوری اطلاعات، بهبود و تضمین کیفیت و موارد مشابه هستید، این دوره آشنایی جامعی برای پیشرفت کاری شما خواهد داشت.

چگونه BPM نقش محوری در تحول دیجیتال ایفا می کند

چگونه BPM نقش محوری در تحول دیجیتال ایفا می کند

هدایت یک شرکت با توجه به پیشرفت‌ها و بروزرسانی‌های مداوم فناوری، کار آسانی نیست.دنیایی  را تصور کنید که در آن به فناوری طراحی شده دسترسی داشتید که به طور خاص  به سازمان شما کمک می کند تا به طور کارآمد کار کند. حالا تصور کنید که  تصمیم گرفتید از این فناوری که به راحتی در دسترس است استفاده نکنید.

چگونه Airbnb از تجزیه و تحلیل داده ها برای ایجاد اعتماد استفاده می کند

چگونه Airbnb از تجزیه و تحلیل داده ها برای ایجاد اعتماد استفاده می کند

تصور  کنید: شما برای تعطیلات به یک کشور خارجی سفر می‌کنید و منزلی را از کسی  که هرگز ندیده اید اجاره می‌کنید. یا (هشدار خطر غریبه!) به غریبه ای اجازه  می دهید تا زمانی که شما منزل نیستید از خانه شما استفاده کند. قبل از  Airbnb، این یک معامله نادر و خطرناک بود. اکنون هر ساله میلیون ها  نفر این کار را در سراسر جهان انجام می دهند. Airbnb که توسط سه نفر شروع  شد که فقط سعی می کردند اجاره خود را با گذاشتن تشک های بادی در کف اتاق  نشیمن خود بپردازند، اکنون بزرگترین و با ارزش ترین شرکت مهمان نوازی در  جهان است.

چهار نوع الگوبرداری (Benchmarking) چیست؟

چهار نوع الگوبرداری (Benchmarking) چیست؟

الگوبرداری مزیت رقابتی است که به سازمان ها اجازه می دهد تا از طریق تغییر سازگار  شوند، رشد کنند و پیشرفت کنند. الگوبرداری فرآیند اندازه‌گیری معیارها و شیوه‌های کلیدی کسب‌وکار و مقایسه آن‌ها - در حوزه‌های تجاری یا در برابر یک رقیب، همتایان صنعت یا سایر شرکت‌ها در سراسر جهان - برای درک چگونگی و مکان‌هایی که سازمان به منظور بهبود عملکرد نیاز به تغییر دارد.

Benchmarking یا الگوبرداری چیست؟

Benchmarking یا الگوبرداری چیست؟

Benchmarking یا الگوبرداری را به‌عنوان تمرینی تعریف می‌کنیم که به اندازه کافی متواضع باشید تا بپذیرید که شخص دیگری در کاری بهتر است و به اندازه کافی هوشمند باشید که یاد بگیرید چگونه با آنها مطابقت داشته باشید و حتی در آن کار از آنها پیشی بگیرید.

درباره‌ی نویسنده
من داود قربانی هستم. کارشناس ارشد مهندسی صنایع و دکتری مدیریت کسب و کار دانشگاه تهران
بسیار  به حوزه بهبود و بهینه سازی فرایندهای کسب و کار علاقمند هستم و با توجه  به سابقه فعالیت هایم در شرکت ها و سازمان های مختلف کشور، در نظر گرفته ام که بعنوان عضوی از گروه مشاوره بهبود و توسعه فرایندان، دانش و تجربیات خودم رو برای حل مشکلات فرایندهای کسب و کارهای دیگر به اشتراک بگذارم.
اطلاعات بیش‌تر
عضویت خبرنامه
عضو خبرنامه ماهانه وب‌سایت شوید و تازه‌ترین نوشته‌ها را در پست الکترونیک خود دریافت کنید.
آدرس پست الکترونیک خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...
مشاوره رایگان